Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki szpinakowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony
jajko 2
mleko
mąka
sól
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki szpinakowe

Kroki postępowania

1
Rozmrozić szpinak. Jajka rozmącić z mlekiem. Dodać mąkę. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy (gęstszej niż naleśnikowa). Dodać szpinak, olej oraz sól do smaku. Odstawić ciasto na 5 minut.
Krok 1 - Placki szpinakowe foto
2
Smażyć placuszki na patelni z niewielką ilością tłuszczu, aż się zrumienią.
Krok 2 - Placki szpinakowe foto
3
Dla odważnych, można podawać z dżemem; ja uwielbiam z malinowym :)
Krok 3 - Placki szpinakowe foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Placki szpinakowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 27.09.2013 13:03
fajny pomysł na placuszki
Aida 18.09.2013 08:03
O tak, można kombinować gdyż placki mają neutralny smak :)
AZgotuj 17.09.2013 14:47
i kwaśna śmietana:)albo lepiej gesty jogurt:)
Aida 17.09.2013 13:39
polecam, placuszki smaczne :)
Ania321 17.09.2013 13:36
bardzo lubię szpinak, ale w takiej postaci jeszcze go nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak