Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ryżowe mocno ziołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
koperek 1 łyżka
szczypiorek siekany 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
jajko 3 szt.
sól i pieprz
olej do smażenia
natka pietruszki 1 łyżka
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: placki ryżowe mocno ziołowe

ryż ugotować w osolonym wrzątku na sypko,cebulę i czosnek obrać drobno posiekać i zeszklić na oleju,nadmiar wody z ryżu osączyć jeśli jest i wsypać ryż do miski dodać zeszkloną cebulę z czosnkiem posiekane oraz suszone zioła,sól oraz pieprz do smaku,wbić jajka i całość wyrobić na jednolitą masę,na patelni rozgrzać olej i kłaść niewielkie porcje masy łyżką lekko spłaszczać piec na złoty kolor z obu stron,podawać z surówką lub bez dodatków jeszcze ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 24.07.2013 07:28
ciekawe jak smakuja
caralajna 16.07.2013 20:48
przepadam za takimi smakami
Róża1 15.07.2013 22:15
lubię takie smaki:-)
Monika-twin 15.07.2013 16:39
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak