Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po zbójnicku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,7 kg
pieczarki kilka
ogórek konserwowy 2 szt
papryka czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
śmietana 30% 2 łyżki
mąka pszenna
marchew 0,5 szt
pietruszka 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po zbójnicku

Kroki postępowania

1
Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki i posypujemy przyprawami- papryka słodka, ostra, sól,m pieprz, majeranek, przyprawa do wieprzowiny. Mieszamy. Następnie oprószamy ok 2 łyżkami mąki i mieszamy ponownie.
Krok 1 - Placki po zbójnicku foto
2
Podsmażamy mięso na złoty kolor dość mocno. dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę.
Krok 2 - Placki po zbójnicku foto
3
Gdy cebulka się zeszkli dodajemy starte na tarce marchewkę z pietruszką, podsmażamy
Krok 3 - Placki po zbójnicku foto
4
Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i nieco podsmażamy.
Krok 4 - Placki po zbójnicku foto
5
całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy pod przykry iem az mięso będzie miękkie.
Krok 5 - Placki po zbójnicku foto
6
Pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki konserwowe, gotujemy jeszcze chwile razem.
Dodajemy śmietanę i zagęszczamy mąką.
Podajemy z plackami ziemniaczanymi

Smacznego :)
Krok 6 - Placki po zbójnicku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.09.2016 14:24
dobry obiad
gosiag 08.11.2014 20:00
bardzo lubie takie placki
Anna20 08.11.2014 09:06
pychotka :)
Ewelina1991 08.11.2014 08:06
pyszne placki!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak