placki po w?giersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki ziemniaczane

  • mi?so z szynki

    25dg
  • cebula czerwona

    1szt
  • papryka czerwona

    1szt
  • marchew

    1/2 szt
  • czosnek

    2 z?bki
  • fix gulasz

    1szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni podsma?amy( doprawiamy pieprzem, przypraw? do gulaszu i sol?) mi?so, oraz papryk?, czosnek, cebul? i marchew. Dolewamy ok 100ml wody i dusimy ca?o?? na pateni. Mieszamy fix w oko?o 300ml wody, wlawamy na patelnie i zagotowujemy. Ziemniaki trzemy na tarce, wbijamy jajko zag?szczamy m?k?, dodajemy sól i pieprz. Z 4-5 du?ych ziemniaków wychodzi porcja dla 3 osób. Sma?ymy na patelni. Gotowe placki polewamy sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat