Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po węgiersku z młodych ziemniaków

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

młode ziemniaki 1,5 kg
mąka pszenna 1/2 szkl
jajko 1 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 2 zabki
sól i pieprz

sos

szynka wieprzowa 1 kg
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po węgiersku z młodych ziemniaków

Mięso obsypujemy przyprawami, zalewamy olejem i wodą i odstawiamy do lodówki, najlepiej na cała noc. Następnie dusimy do miękkości, dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku.
Ziemniaki, cebule i czosnek ścieramy. U mnie ziemniaki na grubej tarce, reszta na drobnej. Dodajemy mąkę, jajko i przyprawy i dokładnie mieszamy. Smażymy placki i podajemy z sosem przybrane świeżymi ziołami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak