Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po węgiersku- sos

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 200 g
papryka 1 szt
pieczarki 5 szt
marchewka 2 szt
śmietana
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po węgiersku- sos

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe pokroić w kostkę i podsmażyć w rondelku. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, czosnkiem i rozmarynem.
Krok 1 - Placki po węgiersku- sos foto
2
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w małe słupki. Pieczarki umyć i pokroić w plastry.
Krok 2 - Placki po węgiersku- sos foto
3
Do mięsa wlać pół szklanki wody i dusić przez 5 minut. Następnie dodać do niego paprykę i marchewkę. Dusić przez około 10 minut.
Krok 3 - Placki po węgiersku- sos foto
4
Do sosu dodać pieczarki i dusić kolejne 10 minut.
Krok 4 - Placki po węgiersku- sos foto
5
Na koniec sos zagęszczamy odrobiną śmietanki i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku.
Krok 5 - Placki po węgiersku- sos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 19.08.2016 10:13
moj maz je uwielbia:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak