Placki po węgiersku- sos

Placki po węgiersku- sos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    200 g
  • papryka

    1 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • marchewka

    2 szt
  • śmietana

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra mielona

  • czosnek granulowany

  • rozmaryn Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placki po węgiersku- sos foto
Mięso wołowe pokroić w kostkę i podsmażyć w rondelku. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, czosnkiem i rozmarynem.
Krok 2 - Placki po węgiersku- sos foto
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w małe słupki. Pieczarki umyć i pokroić w plastry.
Krok 3 - Placki po węgiersku- sos foto
Do mięsa wlać pół szklanki wody i dusić przez 5 minut. Następnie dodać do niego paprykę i marchewkę. Dusić przez około 10 minut.
Krok 4 - Placki po węgiersku- sos foto
Do sosu dodać pieczarki i dusić kolejne 10 minut.
Krok 5 - Placki po węgiersku- sos foto
Na koniec sos zagęszczamy odrobiną śmietanki i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

19.08.2016 10:13
moj maz je uwielbia:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat