Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po madyarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
pierś z kurczaka 1 szt
mąka pszenna 0,5 szkl
natka pietruszki do smaku
curry do smaku
papryka czerwona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smazenia
jajko 1 szt
woda 1 szkl
pieczarki 200 g
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po madyarsku

Ziemniaki scieramy na drobnej tarce. Dodajemy make, jajko i 4 lyzki wody i mieszamy do jednolitej konsystencji. Smazymy na rozgrzanym oleju.
Kurczaka kroimy w drobna kostke i smazymy z pieczarkami i cebula. Dodajemy przyprawy i pietruszke. Po podsmazeniu dolewamy wody 3/4 szklanki i calosc zaklepujemy maka. Podajemy sos na nalesniku ziemniaczanym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 16.01.2013 10:57
świetne :)
tomek18 10.11.2012 11:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak