Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki mięsno-pieczarkowe.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
pieczarki 100 g
cebula 1
jajko 1
sól
pieprz
majeranek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki mięsno-pieczarkowe.

Kroki postępowania

1
Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju wraz z pokrojoną w kostkę cebulką. Dobrze odsączyć z tłuszczu i wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem i przyprawami.
Krok 1 - Placki mięsno-pieczarkowe. foto
2
Kłaść łyżką na patelnię. Ja smażę na suchej teflonowej patelni, ale można na oleju.
Krok 2 - Placki mięsno-pieczarkowe. foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Placki mięsno-pieczarkowe. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 31.12.2012 11:10
bardzo lubię takie połączenie !
Beatris 28.12.2012 16:34
Placków mięsnych jeszcze nie robiłam, ale brzmi ciekawie.
Poison1988 28.12.2012 13:44
moje ulubione połączenie :)
cooleczka 28.12.2012 12:14
smaczne połączenie
Sylwia26 28.12.2012 10:01
fajne danie
Sylwia56
Sylwia56 28.12.2012 09:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak