Placki kartoflane z dodatkiem pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa kartoflana

    8 łyżek
  • pieczarki

    8 szt
  • mąka kartoflana

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

6 umytych i osuszonych pieczarek pokroić w drobną kostkę. 8 łyżek masy kartoflanej z przepisu na placki http://www.doradcasmaku.pl/przepis/173332/placki-kartoflane-na-wschodnia-nute.html wymieszać z 1 łyżką mąki kartoflanej. Dodać pokrojone pieczarki i doprawić solą i pieprzem kolorowym, dokładnie wymieszać i usmażyć na gorącym oleju 8 placków, które ułożyć na talerzu. Na tłuszczu, który pozostał ze smażenia podsmażyć 2 pieczarki pokrojone w plastry, lekko je posolić, a następnie posypać nimi usmażone placki, można placki udekorować listkiem zielonej pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 17.10.2011 21:14
lubie placki, a nawet bardzo je lubię
Monika111 13.10.2011 20:19
Fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat