Placki jabłkowo-waniliowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1/2 kg
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • cynamon

    1 łyżeczka płaska
  • mleko

    4 łyżki
  • olej

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Smażyć na oleju niewielkie placuszki, podawać posypane cukrem pudrem lub zwykłym cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat