Placki jabłkowo-waniliowe

Placki jabłkowo-waniliowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1/2 kg
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • cynamon

    1 łyżeczka płaska
  • mleko

    4 łyżki
  • olej

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Placki jabłkowo-waniliowe

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Smażyć na oleju niewielkie placuszki, podawać posypane cukrem pudrem lub zwykłym cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat