Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki cukiniowe z pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
marchew 1 duża
seler mały 1/2 szt.
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz
jajko 2 szt.
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
por 1 szt.
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: placki cukiniowe z pietruszką

cukinie obrać umyć i zetrzeć na tarce i dużych oczkach,posypać solą i odstawić aby puściły sok,marchew i seler obrać i także zetrzeć na tarce jarzynowej,por opłukać i posiekać,nadmiar soku z cukinii osączyć lub odcisnąć i dodać do pozostałych warzyw,wsypać mąkę,proszek do pieczenia wbić jajka,posiekaną natkę i czosnek doprawić do smaku i dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.Świetnie smakują z łososiem i jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 20.05.2013 14:11
też takie robię, bardzo dobre!
MAR3STA 13.01.2013 16:04
smaczne placki
artur7 12.01.2013 19:51
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak