Placki bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1.5 szkl.
  • jajko

    1 szt
  • kwaśne mleko

    1 szkl.
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyzecz.
  • cukier puder

  • cukier waniliowy

  • olej do smażenia

  • banan

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie łączymy ubijając mikserem. Na koniec dodajemy banany pokrojone w plasterki. Placuszki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor. Podajemy gorące posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kupiska 17.05.2013 11:31
wygladaja apetycznie,planuje jutro zrobic placzuszki bananowe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat