Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z rabarbarem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 1 szk
mąka ziemniaczana 5 łyżek
cukier 1 szk
masło 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 3-4 łodygi
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z rabarbarem

Rabarbar obrać i pokroić na półcentymetrowe plasterki. Masło utrzeć wraz z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Na koniec dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość zmiksować. Formę do pieczenia ciasta o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć rabarbar i zalać go ciastem. Piec 45 - 50 minut w temperaturze 170 stopni. Ciasto ostudzić, ściąć wierzch i odwrócić tak aby rabarbar był na górze. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.05.2017 19:29
Jeszcze w tym roku nie piekłam i narobiłaś mi smaków, pyszne ciasto
Lis 03.05.2017 14:51
Robię podobny - zawsze smakowity:)
Patrycja33 03.05.2017 14:14
mniam, uwielbiam!
cukiereczek 03.05.2017 13:25
idealne do popołudniowej kawy
bertpvd 03.05.2017 13:00
Pyszny placek
agnieszka214 03.05.2017 12:04
Apetyczny kawałek z rabarbarem jest pycha
endzi
endzi 03.05.2017 12:02
Na pewno wypróbuje!
Mniam 03.05.2017 11:47
Prosty i smaczne ciasto z rabarbarem - pycha!
w mojej kuchni 03.05.2017 11:36
pyszny placek,zabieram

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak