Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z powidłami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna w kostce 1/2 kostki
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 sztuka

Dodatek do ciasta

powidła 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z powidłami

Utrzeć margarynę z cukrem. Wbić jajka, ucierać nadal. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Dobrze wymieszać.
Wyłożyć do wysmarowanego i wysypanego bułką tartą prodiża (jeśli piec będziemy w piekarniku to do blachy). Rozprowadzić równo po dnie.
Na wierzch wykładać łyżką własnej roboty powidła śliwkowe , lub inne przesmażone owoce sporymi kupkami. Piec ok. 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena Rysińska 23.02.2015 06:34
Już nie umiem się doczekać na sezon owocowy. :)
engie23 22.02.2015 17:11
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak