Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z masą krówkową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

jajko 5 Szt
cukier 1 Szklanka
proszek do pieczenia 1,5 Łyżeczki
mąka pszenna 0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana 0.5 Szklanki

Krem

śmietanka 36% 0.5 Litra
fix do śmietany 2 Sztuki
cukier waniliowy 1 Sztuka

Dekoracja

masa krówkowa 1 Sztuka
płatki migdałowe 1 Opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z masą krówkową

Jajka ubijać z cukrem przez 10 minut na najwyższych obrotach. Po tym czasie dodać mąki z proszkiem i wymieszać łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Piec ok 30 minut do tzw. ,,suchego patyczka ". Śmietanę do kremu ubijać aż będzie sztywna. Dodać cukier waniliowy i fixy. Biszkopt przekroić na pół. Na jedną część wyłożyć krem. Przykryć drugą połową biszkoptu. Na wierzchu rozsmarować cienko masę krówkową i posypać migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 09.05.2017 01:41
dobry do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak