Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Placek z jeżynami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
3
mąka
2 łyżki
masło
1 łyżka
szczypta soli
jeżyny
1 szklanka
cukier
bita śmietana
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z jeżynami

Jajka ubić ze szczyptą soli. Wsypać mąkę i odrobinę soli. Rozgrzać na patelni masło, usmażyć placek z obu stron, zdjąć. Jeżyny opłukać, dokładnie osączy, zasypać cukrem, podgrzać. Kiedy puszczą sok, zdjąć z ognia, przestudzić. Nałożyć na placek, złożyć. Ozdobić rozetkami ubitej śmietany, wierzch oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak