Placek z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • margaryna

    250 g
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
  • budyń śmietankowy

    2 sztuki na 1/2 mleka
  • mleko do budyniu

  • jabłka

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę ucierać z cukrem, dodać jajka, mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, następnie pokrojone w cienkie plastry jabłka, ugotować zgodnie z przepisem budynie i gorące wyłożyć na jabłka. Resztę ciasta na budyń. Piec w 180 stopniach ok. 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 26.03.2011 16:14
proste i smaczne ciasto;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat