Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z brzoskwiniami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki na biszkopt

jajko 4 sztuki
cukier kryształ 0.5 szklanki
mąka pszenna 0.5 szklanki
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki

Składniki na masę

brzoskwinie w puszce 2 puszki
margaryna 1 sztuka
galaretka brzoskwiniowa 6 sztuk
cukier kryształ 7 łyżek
budyń śmietankowy 3 sztuki

Porada

Wierch można posypać startą czekoladą .

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z brzoskwiniami

Biszkopt upiec w formie 32/20 lub większej .Sok z brzoskwiń odlać o nadrobić wodą do 1 litra . Olać odrobinę wody brzoskwiniowej i rozpuścić budynie. Na pozostałej wodzie ugotować 3 galaretki brzoskwiniowe z dodatkiem cukru. Wymieszaj tak by galaretka się rozpuściła a jak się rozpuści to wlać rozpuszczone budynie i zagotować energicznie mieszając. Po wystygnięciu utrzeć masę z margaryną . Na biszkopt położyć masę i ułożyć brzoskwinie a potem 3 pozostałe rozpuszczone tężejące galaretki brzoskwiniowe. Na wierch dodana jest śnieżka wymieszana z tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 30.12.2014 12:57
zrobię na sylwestr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak