Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
7 szt -
cukier
1 szklanka -
mąka
5 łyżek -
kakao
2 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
mleko
0,5 l -
żółtko jajek
4 szt -
cukier waniliowy
1 szt -
mąka pszenna
2 łyżki -
mąka ziemniaczana
1 łyzka -
cukier
10 dag -
kakao
3 dgk -
masło
2 kostki -
bezy
Sposób przygotowania
MASA: mleko gotujemy na budyń z mąki pszennej, ziemniaczanej i kakao. Dodajemy cukier waniliowy i żółtka. Po ostudzeniu łączymy z masłem.
Biszkopt kroimy na pół. Na spód nakładamy całą masę, a potem w nią wciskamy bezy. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i gotowe.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się