Placek z bezami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    5 łyżek
  • kakao

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    0,5 l
  • żółtka

    4 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyzka
  • cukier

    10 dag
  • kakao

    3 dgk
  • masło

    2 kostki
  • bezy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt: Jajka ucieramy ze szklanka cukru do rozpuszczenia. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, kakao i proszek. Pieczemy ok 30 min.
MASA: mleko gotujemy na budyń z mąki pszennej, ziemniaczanej i kakao. Dodajemy cukier waniliowy i żółtka. Po ostudzeniu łączymy z masłem.

Biszkopt kroimy na pół. Na spód nakładamy całą masę, a potem w nią wciskamy bezy. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i gotowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 01.05.2012 16:36
smaczne ciasto
Agnieszka91 01.05.2012 14:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat