Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Placek porowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
30 dag
jaja
3 sztuki
śmietana
1 szklanka
masło
1 kostka
por
4 sztuki
ser żółty
30 dag
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placek porowy

Mąkę siekamy z masłem, dodajemy jajka, śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i odkładamy do lodówki. Pory kroimy na 1 cm kawałki, sparzamy i osączamy. Ciasto rozwałkowujemy, przekładamy na tortownicę i pieczemy 15 min w 180 stopniach. Przekładamy na upieczone ciasto ciasno pory, wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym, doprawiamy do smaku i zapiekamy 20 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak