Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po wlosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 g
pomidor 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
ziemniaki 8 sztuk
cebula 2 sztuki
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
jajko 2 sztuki
ketczup 1
bazylia
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz do smaku
olej do smażenia
ser gouda 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po wlosku

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce lub na maszynce,dodać czosnek,póżniej jajko,mąkę pszenną i ziemniaczaną.Doprawić solą,pieprzem,kucharek .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni.Placki rozkładać wzdłuż na patelni na większej zmieszczą się dwa placki.Pieczarki podsmażyć i doprawić.Pomidora,cebule i ogórka pokroić w krążki.Ser zetrzeć na tarce,placki z dwóch stron obsmażyć na złoty kolor .Układać na wierz placka po kolej pomidora, cebule, pieczarkę ,ogórka,a na wierzch ser żółty i posypać bazylią,można polać keczupem łagodnym lub ostrym jak kto lubi .Można podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak