Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Placek po wlosku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
20 g
pomidor
2 sztuki
ogórek
1 sztuka
ziemniaki
8 sztuk
cebula
2 sztuki
mąka pszenna
3 łyżki
mąka ziemniaczana
3 łyżki
czosnek
3 ząbki
jajko
2 sztuki
ketczup
1
bazylia
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
Sklep Prymat
pieprz do smaku
olej do smażenia
ser gouda
15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po wlosku

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce lub na maszynce,dodać czosnek,póżniej jajko,mąkę pszenną i ziemniaczaną.Doprawić solą,pieprzem,kucharek .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni.Placki rozkładać wzdłuż na patelni na większej zmieszczą się dwa placki.Pieczarki podsmażyć i doprawić.Pomidora,cebule i ogórka pokroić w krążki.Ser zetrzeć na tarce,placki z dwóch stron obsmażyć na złoty kolor .Układać na wierz placka po kolej pomidora, cebule, pieczarkę ,ogórka,a na wierzch ser żółty i posypać bazylią,można polać keczupem łagodnym lub ostrym jak kto lubi .Można podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak