Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek dyniowo-ziemniaczany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt.
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
smalec do wysmarowania formy
dynia 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Placek dyniowo-ziemniaczany

Kroki postępowania

1
Umytą, obraną i wydrelowaną dynię zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Placek dyniowo-ziemniaczany foto
2
Startą dynię dodać do pozostałych składników i wymieszać.
Krok 2 - Placek dyniowo-ziemniaczany foto
3
Wymieszane składniki wlać do prodiża. Prodiż powinien być wysmarowany smalcem i wyłożony papierem do pieczenia. Po godzinie pieczenie nasze danie jest gotowe.
Krok 3 - Placek dyniowo-ziemniaczany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.03.2013 19:53
ciekawe połączenie składników
Janina 16.03.2013 19:36
Ciekawy pomysł
msmors 16.03.2013 18:51
fajne danie na obiad
paulina2157 16.03.2013 18:01
ciekawy takiego jeszcze nie robiłam chętnie wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak