Placek do barszczu

Placek do barszczu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    1/2 kg
  • margaryna

    1 kostka
  • żółtka

    5 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • zupa w proszku

    1 opakowanie ogonowej

Farsz

  • mięso mielone wieprzowe

    1/2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • jajka ugotowane na twardo

    6 sztuk
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    2 sztuki drobiowej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placek do barszczu foto
Składniki na ciasto zarobić.
Krok 2 - Placek do barszczu foto
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć, dodać starte na dużych oczkach pieczarki oraz kostki rosołowe i smażyć.
Krok 3 - Placek do barszczu foto
Do mięsa mielonego surowego dodać przestudzone pieczarki, jajko, bułkę tartą i jajka starte na grubych oczkach. Całość dobrze wyrobić.
Krok 4 - Placek do barszczu foto
Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować, dać na blaszkę. Podpiec ok 15 minut. Wyciągnąć,rozłożyć farsz i przykryć drugą częścią ciasta. Podziurkować widelcem. Piec w temp 180St C przez ok 1h.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

asiiczka

07.02.2018 18:12
Czy można czymś zastąpić zupe ogonowa? Nie jest tu dostepna

asiatok

12.09.2016 11:26
Świetny pomysł!!!

ben-ka

16.02.2016 09:42
Wspaniały pomysł !

Megi

11.02.2016 15:34
super przepis

Ada-Gaba

29.03.2015 21:19
ciekawy przepis

wyattearp

07.01.2015 18:00
super przepis

Hrabina w kuchni

07.01.2015 14:05
Fajny pomysł do barszczyku.

Wacław

07.01.2015 11:37
ciekawy przepis !

IwonaDD

07.01.2015 10:49
ciekawy przepis

Triss

07.01.2015 10:29
Nowatorskie.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat