Przepis i sposób przygotowania na: Placek Coffi
2 łyżki kawy naturalnej zaprzyć małą ilością wody, dodać 2 łyżeczki cukru i 3 łyżki wódki .
WYKONANIE:
Ubić jaja z cukrem i cukrem waniliowym, mąkę tortową i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać powoli do masy jajecznej. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą wlać ciasto, wstawić po nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec 15 minut. W zależności jak piecze piekarnik. Po ostygnięciu przekroić na dwa placki.
Śmietanę ubić pod koniec dodać cukier puder i cukier waniliowy, dodać rozpuszczoną w 1 łyżce przegotowanej wody kawę rozpuszczalną.
Biszkopt nasączyć pączem, wyłożyć połowę coffi, pokruszyć bezy, przykryć biszkoptem, nasączyć, wyłożyć drugą część masy, udekorować małymi bezikami.
SMACZNEGO!