Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukier
1 szkl -
mąka
1 szkl -
proszek do pieczenia
1 łyzeczka -
jajko
4 szt -
cukier
0,75 szkl -
masło
1 szt -
galaretka pomarańczowa
2 szt -
masa piankowa: mleko z puszki
1 szt -
galaretka truskawkowa
2 szt -
masa
1 szt -
ananas z puszki
1 szt -
Biszkopt
6 szt -
jajko
6 szt
Sposób przygotowania
Następnie przygotowujemy mase ananasową: ubijamy jajka z cukrem na parze aż zbieleją i zgestnieją studzimy. W tym czasie odsączamy anansy z puszki i kroimy w kostke , uciermay masło na puch dodajemy porcjami ubita mase jajeczną i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. galaretke pomarańczową przygotowujemy wg przpisu pozostawiamy do lekkiego stężenia. Galaretke truskawkową przygowoujemy w 0,5 szkl wody Następnie ubijamy mleko skondensowane i dodajemy tęzejaca galaretke truskawkową miksujemy.
Przełozenei ciasta: biszkopt- masa i wciskamy w nia delikatnie ananasy- pianka truskawkowa- galaretka pomarańczowa
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się