Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z portawką pieczarkową i parówkami
W tym czasie przygotowujemy farsz na pizzę. Na patelni wlewamy szklankę wody. Dokładnie myjemy i kroimy na kawałki pieczarki. Dusimy aż do wyparowania wody. Dodajemy 2 łyżki masła i pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażamy chwilę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, oregano a także sól i pieprz do smaku. Chwilkę gotujemy.
Z ciasta wyrabiamy bardzo cienkie koło.Wkładamy do piekarnika do temperatury 180stopni na 15minut. Podpieczone Ciasto Smarujemy naszą potrawką z pieczarek i cebuli. Następnie posypujemy startym żółtym serem. Na wierzch wykładamy pokrojone w talarki parówki. Wkładamy do piekarnika do temperatury 180stopni na 30minut. Gotową pizzę polewamy majonezem i ketchupem.
Smacznego!