Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z patelni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szkl
cukier 1 lyzeczka
sól 1 łyzeczka
drożdże 2,5 dag
olej 4 lyzki
woda ciepła 1 szkl

Farsz

pieczarki 4 szt
papryka marynowana 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
oregano do smaku
ser żółty 15 dag
szynka 10 dag
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z patelni

Ciasto:
Do miski wsypujemy cukier, drożdże, ¼ szkl wody i dwie łyżki wody, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia do 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto, które odstawiamy znów do wyrośnięcia do około godziny. Ciasto dzielimy na 3 części. Rozciągamy je na wielkość patelni. Patelnię podgrzewamy i na ciepłą dajemy ciasto pieczmy do dwóch minut, aby się zrumieniło po czym przekręcamy na drugą stronę i ściągamy z ognia. Smarujemy keczupem wymieszanym z oregano. Dajemy podsmażone wcześniej na maśle obrane i pokrojone w kostkę pieczarki oraz pozostałe składniki. Dajemy na gaz, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową. Pieczemy na średnim ogniu do 4 minut, ciągle sprawdzamy aby nie przypalić spodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 09.02.2017 11:56
Jadłabym :).
Motorek 01.02.2017 09:03
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak