Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z parówkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
drożdże świeże 5 dag
woda ciepła 1/2 szkl
olej 1 łyżka
ser żółty 15 dag
parówki 30 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z parówkami i serem

Z maki, drożdży, wody oraz oleju oraz szczypty soli zagnieść ciasto- tak jak na pierogi, następnie odstawić je w ciepłe miejsce na około 60 minut.
Gdy wyrośnie wyrobić go jeszcze raz przez kilka minut i rozwałkować na placek grubości ok. 0,5 cm Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową pieczenia.
Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, następnie rozłożyć parówki pokrojone w cienkie plasterki i posypać startym serem, na końcu doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 minut.
Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 28.12.2016 15:48
Super pizza
Jadwiga/Jaga85 28.12.2016 14:42
bardzo fajna pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak