Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z mozarellą i bekonem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gotowy spód do pizzy 1 sztuka
Nadzienie:
ser mozarella 125 g
bekon 20 dag
pieczarki 5 sztuk
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z mozarellą i bekonem

Gotowym ciastem wylepiamy okragłą formę .
Pieczarki myjemy kroimy w cienkie plasterki ,tak samo kroimy bekon i układamy na cieście ,na przemian.Posypujemy przyprawami. Serek mozarella osaczamy z zalewy kroimy moczonym w gorącej wodzie nożem na kawałki i układamy na wierzchu pizzy.wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika i pieczemy około 20-25 min aż ser się rozpuści. Można do niej dodać jeszcze pokrojoną w piórka cebulę ale to nie jest w niej konieczne. Pizza jest delikatna i bardzo smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 19.09.2013 09:16
Wprawdzie wolę domowy spód, ale czasem mozna sobie ułatwić życie :)
halina17 15.09.2013 17:28
Uwielbiam domowe pizze.
patryska76 15.09.2013 15:18
Pychaaa ;)
iwi 15.09.2013 14:22
Super pizza
Marta11 15.09.2013 14:17
pyszna pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak