Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIZZA Z MĄKI Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 2 szkl
mąka pszenna 1 szkl
majonez 2 łyżki
ketchup łagodny 3 łyżki
woda ciepła
drożdże 20 g
pieczarki 250 g
jabłko 1 szt
ser żółty 150 g
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Porada

Możemy pizzę polać sosem czosnkowym zamiast ketchupem .

Przepis i sposób przygotowania na: PIZZA Z MĄKI Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagniatamy ciasto na pizzę . Z kawałka ciasta robimy wałek , oblepiamy brzeg pizzy , przygniatamy widelcem .
Krok 1 - PIZZA Z MĄKI Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU foto
2
Mieszamy majonez i ketchup , smarujemy ciasto .
Krok 2 - PIZZA Z MĄKI Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU foto
3
Pieczarki kroimy i smażymy razem z posiekaną cebulką , doprawiamy solą i przyprawami . Wykładamy na ciasto .
Krok 3 - PIZZA Z MĄKI Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU foto
4
Obieramy jabłko , ścieramy na tarce o dużych oczkach na pieczarki .
Krok 4 - PIZZA Z MĄKI Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU foto
5
Na jabłka ścieramy żółty ser . Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C . Pieczemy do zrumienienia się ciasta .
Krok 5 - PIZZA Z MĄKI Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 29.03.2014 18:19
Wygląda bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak