Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
drożdże
15 g -
mąka pszenna
1 i 1/2 szkl -
woda
1/2 szkl -
sól
do smaku -
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
do smaku -
Nadzienie:
-
pieczarki
1 szt -
mozarella
1 szt -
cebula
1 szt -
oliwki zielone
10 szt -
ser żółty
100 g -
sos cygański
2 łyżki -
oliwa
2 łyzki -
kabanos
4 laseczki
Sposób przygotowania
Pieczarki ,cebulę ,olwiki , mozarellę kroimy w plastry .
Ser żółty scieramy na grubych oczkach .
Kabanos jest bardzo cienki , ja kroiłam po ukosie małe kawałki .
Na ciasto dajemy sos cygański ,rozprowadzamy po całości ,na to wszytskie składniki ,oprócz żółtego sera .Posypujemy przyprawą do pizzy i pieczemy ok 30 min w tem 180st
Pod koniec pieczenia dodajemy żółty ser i wkładamy jeszcze by się roztopił ,łatwo sie pali więc pilnujemy .
Komentarze (18)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (8)