Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z brokułem, rybą, pieczarkami i koperkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
woda 0,5 szkl
drożdże 20 g
cukier 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
sól szczypta
przecier pomidorowy 2 łyżki
filet z dorsza 250 g
brokuł 0,5 szt
cebula 1 szt
pieczarki 150 g
ser żółty 50 g
Koperek suszony Prymat 1/2 łyżki
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z brokułem, rybą, pieczarkami i koperkiem

1. W wodzie rozpuść drożdże oraz cukier. Mąkę przesiej do miski. Dodaj rozpuszczone drożdże, sól oraz oliwę. Wyrób ciasto, tak aby było elastyczne. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.

2. Brokuła ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Podziel na różyczki. Pieczarki pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w półplasterki. Pieczarki razem z cebulą podsmaż około 5 minut na oleju. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, odsmaż po 2 minuty z każdej strony na oleju. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

3. Wyrośnięte ciasto wyłóż na blaszkę tworząc okrąg. Ciasto posmaruj przecierem pomidorowym. Na cieście rozłóż pieczarki, brokuła oraz rybę. Oprósz solą, pieprzem i suszonym koperkiem. Wierzch posyp żółtym serem.

4. Pizzę piecz około 25 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.02.2016 08:34
pizza "palce lizać", pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak