Pizza salami plus

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • salami

    150 gram
  • cebula

    1 szt
  • ser

    120 gram
  • pieczarki

    60gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z 450gram( porcja na blache o srednicy 32cm) ciasta, ktorego przepis znajdziesz w mojej książce uformuj placek i wyłóż na blasze uprzednio posmarowanej olejem zaginając nadmiar ciasta do srodka by stworzyć smakowity rant. Posmaruj ciasto sosem pomidorowym do pizzy ktorego przepis rownież znajdziesz w mojej ksiażce przepisów. Ułóż pieczarki, pokrojone w kawalki salami peperoni, pokrojona w kostke cebule.Całośc posyp obficie serem i posyp oregano Prymat. Piecz ok 12-15min w temperaturze ok 250 stopni. Kroić należy na ciepło wtey jest latwiej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja38 19.12.2011 17:13
mniama

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat