Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na zielonej trawce Zewy
Drożdże wymieszać w misce z cukrem.
Wlać letnią wodę, dodać olej i sól i wymieszać.
Wsypać obie mąki i wymieszać składniki.
Wyrobić ciasto, oprószyć mąką i odstawić do podrośnięcia.
Gdy ciasto wyrasta przygotować składniki na obłożenie.
Pomidory, paprykę i kiełbasę pokroić a ser zetrzeć.
Gdy ciasto wyrośnie ponownie je wyrobić i podzielić.
Rozłożyć na talerze lub blaszki ( u mnie dwie ).
Ciasto posmarować ketchupem, posypać przyprawą pomidory z czosnkiem i bazylią.
Na cieście rozłożyć szpinak a potem pomidory, kiełbasę i paprykę.
Na koniec posypać startym serem i znowu przyprawą pomidory z czosnkiem i bazylią.
Odstawić na 10 minut aby ciasto podrosło i piec pizzę w piekarniki nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut w zależności od piekarnika.