Pizza na cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Oj, warto mieć pod ręką cisto francuskie. Tak, na wszelki wypadek ;) Szybka przekąska, idealna kolacja.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • kaki

    1 sztuka
  • ketchup

    5 łyżek
  • salami

    100 gramów
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • pieczarki

    10 sztuk
  • mozzarella

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy ketchupem.
Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki. Układamy na ciasto.
Salami układamy na ciasto.
Pomidorki kroimy na pół. Układamy na ciasto.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Układamy na ciasto.
Posypujemy startą mozzarellą.
Zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 05.11.2018 23:13
Prosto i smacznie.Pychotka;)
R'n'G Kitchen 06.11.2018 01:50
Dziękujemy :*

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat