Pizza na cieście francuskim

Pizza na cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Oj, warto mieć pod ręką cisto francuskie. Tak, na wszelki wypadek ;) Szybka przekąska, idealna kolacja.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • kaki

    1 sztuka
  • ketchup

    5 łyżek
  • salami

    100 gramów
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • pieczarki

    10 sztuk
  • mozzarella

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy ketchupem.
Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki. Układamy na ciasto.
Salami układamy na ciasto.
Pomidorki kroimy na pół. Układamy na ciasto.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Układamy na ciasto.
Posypujemy startą mozzarellą.
Zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

05.11.2018 23:13
Prosto i smacznie.Pychotka;)

R'n'G Kitchen

06.11.2018 01:50
Dziękujemy :*

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat