Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na cieście drożdżowym
Kroki postępowania
Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, łyżeczkę cukru. Wbijamy całe jajka. Rozkruszamy drożdże. Mleko lekko podgrzewamy i wlewamy do pozostałych składników. Ze wszystkich produktów delikatnie i luźno zagniatamy ciasto. Wierzch posypujemy odrobiną mąki. Do większej miski wlewamy letnią wodę, a miskę z zarobionym ciastem wkładamy do miski z letnią wodą. Najlepiej przykryć lnianą ściereczką. Czekamy aż ciasto wyrośnie.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w kostkę lub małe paski.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.
Cebulę obieramy i kroimy w piurka.
Kiełbasę kroimy w kostkę.
Ser żółty trzemy na tarce na grubych oczkach.
Każdy z podanych składników umieszczamy w osobnych naczyniach.
Po upływie tego czasu pizza nadaje się do spożycia. Doskonała zarówno na obiad, jak i kolację
Smacznego :)