Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
2 szklanki -
olej
3 łyżki -
sól
1/4 łyżeczki -
cukier
1/4 łyżeczki -
woda letnia
0,5 szklanki -
drożdże świeże
20 g
Wierzch
-
passata pomidorowa
3 łyżki -
oregano
-
filet z kurczaka
100 g -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
-
salami
5 plastrów -
pieczarki
7 szt -
mozzarella małe kulki
7 szt -
oliwki zielone
15 szt -
ogórek kiszony
1 szt -
ananas w puszce
1 plaster -
ser feta
50 g
Sposób przygotowania
Gotowe ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na placek o średnicy 25-30 cm. Wierzch ciasta smarujemy passatą pomidorową i obsypujemy oregano. Na cieście rozkładamy dodatki: przesmażonego w przyprawie do grosa kawałki kurczaka, plastry pieczarek, salami, kulki mozzarelli, plastry ogórka kiszonego, ananasa pokrojonego w kosteczkę, plasterki zielonych oliwek, kostki sera feta. Całość zapiekamy w nagrzanym do 210*C piekarniku przez 10-12 minut.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się