Pizza mięsna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    5 dag
  • mąka

    600 dag
  • przyprawy

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyzeczka
  • olej

    2 łyżki
  • woda

    3/4 szklanki
  • pieczarki

    20 dag
  • salami

    8 plasterków
  • szynka

    10 dag
  • mielonka

    10 dag
  • koncentrat pomidorowy

    do smaku
  • ser żółty

    8 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić rozczyn z wody i drożdzy. Rozwałkować z mąką, olejem, cukrem, solą. Ciasto musi podstac około 20 minut by urosło


Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, szynke i mielonke kroimy w kostkę i dodajemy do podduszanych pieczarek, dodajemy sól, pieprz, paprykę itp. jak kto woli.
Zagniecione ciasto formujemy w kształt koła za pomoca wałk,a ewentualnie kształt mozemy lepszy nadac za pomoca noża ( obicnamy brzegi ciasta ).
Ciasto smarujemy koncentratem pomdorowym. wykladamu plasterki salami, podduszone peiczarki, szynke, mielonke. Posypujemy niewielka iloscia sera startego na trace. Pieczemy w temp 200 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Reda 21.01.2012 09:50
Mniam mniam
cooleczka 21.12.2011 15:00
dużo dodatków - to lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat