Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
sól
cukier
drożdże 2 łyzeczki
olej 1/3 szklanki
woda
cebula 4 szt
sos pomidorowy
masło 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza cebulowa

Robimy zaczyn do ciasta drożdżowego. Do miseczki wlewamy pół szklanki ciepłego mleka dodajemy 1/2 łyżeczki cukru drożdże mieszamy .Lekko posypujemy mąką i odstawiamy do wyrośnięcia . Do mąki dodajemy zaczyn trochę wody wymieszanej z olejem i wyrabiamy ciasto drożdżowe. Po wyrobieniu odstawiamy do wyrośnięcia . Następnie rozwałkowujemy wykładamy formę do tarty i odstawiamy . Cebule obieramy kroimy w piórka smażymy na masełku podlewamy wodą i dusimy do miękkości . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Ciasto smarujemy sosem pomidorowym posypujemy zioła prowansalskimi i wykładamy cebule . Wkładamy do piekarnika na ok 20 min . Po upieczeniu na gorącą pizze dajemy odrobinę startego parmezanu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.04.2013 09:09
Lubię takie pizze
Betka 12.10.2012 11:38
fajna;)
iwa643 12.10.2012 10:01
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak