Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
2,5 szklanki -
woda
1/3 szklanki -
jajko
1 sztuka -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta -
Bazylia suszona Prymat
1/2 łyżeczki -
oliwa
1/3 szklanki -
Oregano suszone Prymat
1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na stolicy usypać kopczyk i zrobić w nim wgłębienie. Do wgłębienia wlać wodę, oliwę oraz wbić jajko. Dodać sól i zioła. Ciasto zagnieść. Następnie rozwałkować na kształt blachy i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Na wierzchu ułożyć ulubione składniki. Piec w 200 stopniach na termoobiegu około 15-20 minut.
Smacznego!
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się