Pitna czekolada

Pitna czekolada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    500 ml
  • słodka śmietanka

    125 ml
  • gorzka czekolada

    100 gram
  • cukier puder

    10 gram
  • Cynamon mielony Prymat

    5 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pitna czekolada

Mleko i śmietankę wlać do rondla, ogrzewając powoli doprowadzić do
wrzenia. Dodać pokruszoną na małe kawałki czekoladę, cynamon, cukier
i chilli. Podgrzewać jeszcze ok. 10 min, uważać, aby czekolada się
nie zagotowała. Napój można podawać natychmiast po przygotowaniu, ale
będzie bardziej aromatyczny jeżeli zostanie schłodzony, a następnie
przed podaniem podgrzany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Magda60 25.09.2012 17:58
dobre
Jodaj 28.04.2012 10:15
pycha
Jodaj 28.04.2012 10:15
pycha
Magda60 23.01.2012 13:55
super
iknkirke 25.10.2011 20:39
dobre
Kate131 20.10.2011 09:35
dobre
jolaxa1 24.07.2011 23:30
super
agogo2 20.05.2011 17:59
super
Magdalena/26Mooi 21.02.2011 17:49
z pewnością pyszne
kanu83 15.02.2011 08:49
Rewelka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat