Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita z mięsem mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pita 2 sztuki
cebula 1 sztuka
mięso mielone 300 gram
przecier pomidorowy 0,5 szklanki
sól do smaku 1 szczpta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pita z mięsem mielonym

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Mięso mielone podsmażyć lekko na patelni. Dodać cebulę, dalej smażyć. Dodać przecier pomidorowy, dusić na patelni do miękkości. Dodać sół i pieprz do smaku. Pitę przekroić, dodać mięso. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak