Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita po polsku

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Cebula z kiełbasą to nasz przysmak, który czasami serwujemy na kolację. Tym razem postanowiliśmy zrobić w postaci „ulicznej”.

Składniki:

Składniki:

kiełbasa 3 sztuki
cebula 3 sztuki
smalec 1 łyżka
szczypior 1 pęczek
pita 4 sztuki
sałata lodowa 1 główka
pomidor 1 sztuka
cukinie małe 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
jajko 4 sztuki

Porada

W przepisie użyliśmy 3 pętka kiełbasy ze świniobicia.

Przepis i sposób przygotowania na: Pita po polsku

Kiełbasę kroimy w talarki, smażymy na rozgrzanym smalcu.
Cebule kroimy w piórka. Dodajemy do podsmażanej kiełbasy, dusimy aż cebula zmięknie. Dodajemy posiekany szczypiorek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Pity przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Faszerujemy sałatą, pomidorem, grillowaną cukinią, cebulą czerwoną oraz cebulą z kiełbasą.
Podajemy z jajkiem sadzonym i sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak