Pita po polsku

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Cebula z kiełbasą to nasz przysmak, który czasami serwujemy na kolację. Tym razem postanowiliśmy zrobić w postaci „ulicznej”.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kiełbasa

    3 sztuki
  • cebula

    3 sztuki
  • smalec

    1 łyżka
  • szczypior

    1 pęczek
  • pita

    4 sztuki
  • sałata lodowa

    1 główka
  • pomidor

    1 sztuka
  • cukinie małe

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • jajko

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w talarki, smażymy na rozgrzanym smalcu.
Cebule kroimy w piórka. Dodajemy do podsmażanej kiełbasy, dusimy aż cebula zmięknie. Dodajemy posiekany szczypiorek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Pity przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Faszerujemy sałatą, pomidorem, grillowaną cukinią, cebulą czerwoną oraz cebulą z kiełbasą.
Podajemy z jajkiem sadzonym i sosem czosnkowym.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy 3 pętka kiełbasy ze świniobicia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat