Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilav

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 300-400 g
ryż 300 g
sos pieczeniowy
marchew 3 szt
cebula 2 szt
czosnek 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 szt mała

Przepis i sposób przygotowania na: Pilav

Kroki postępowania

1
Cebulę pokrój w plastry, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Mięso kroimy w jak najmniejsze kawałki.
Krok 1 - Pilav foto
2
W garnku na mocnym ogniu zrumieniamy mięso. Dodajemy czosnek i papryczkę. Smażymy chwilę a następnie dodajemy cebulę i marchewkę.
Krok 2 - Pilav foto
3
Wsypujemy ryż. Podlewamy wodą i gotujemy. Aby podkreślić smak dania dodajemy sos. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem 20 minut. Przed podaniem można posypać natką pietruszki.
Smacznego.
Krok 3 - Pilav foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.01.2016 18:23
smaczne danie
norweska20 30.01.2016 17:50
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak