Pikle z ogórków z musztardą grillową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

  • woda

    5 szkl
  • ocet 10 %

    0,5 szkl
  • cukier

    1,5 szkl
  • musztarda

    3 łyżki
  • sól

    3 łyżki
  • ziele angielskie

    5 ziarenek
  • liść laurowy

    5 liści
  • pieprz czarny ziarnisty

    5 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać, pokroić w słupki.
Przygotowac zalewę z : wody, octu, cukru, musztardy najlepiej grillowe i soli. Zagotować zalewę i ostudzić.
Włożyć do słoików ziele, pieprz i liść laurowy i ogórki i zalać zalewą.
Gotować żeby słoiki się zamkły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ana00 13.02.2014 08:06
z musztardą nie robiłam jeszcze, warto spróbować
MagdaXXX 01.07.2013 17:20
mniam ekstra
Bernadeta1 01.11.2012 18:46
robię takie i bardzo mi smakują
cooleczka 18.02.2012 20:00
takich nie jadłam, ale brzmi smacznie i ciekawie :)
Marzena34 08.01.2012 13:52
orginalne
wolochski 25.11.2011 23:57
super
Ewelina38 16.10.2011 22:15
też takie robię, są przepyszne
marta1371 01.09.2011 23:40
Zrobione
adam1f 13.07.2011 00:26
pycha
ziutula 14.04.2011 08:06
latem do zrobienia.....zapisałam sobie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat