Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny ryż z kukurydzą i mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
mięso mielone 250 g
pasta Harissa 1 łyżeczka
oliwa
fasola 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny ryż z kukurydzą i mięsem

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy na sypko, Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy a następnie wrzucamy mięso mielone
Krok 1 - Pikantny ryż z kukurydzą i mięsem foto
2
Następnie dodajemy ugotowany ryż, dokładnie mieszamy, następnie dodajemy odcedzoną kukurydzę z czerwoną fasola i ponownie mieszamy
Krok 2 - Pikantny ryż z kukurydzą i mięsem foto
3
na koniec dodajemy łyżeczkę pasty harissa, wyłączamy grzanie i podajemy na gorąco
Krok 3 - Pikantny ryż z kukurydzą i mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 11.11.2012 15:56
polecam ryż na ostro jest pyszny
babajaga1969 11.11.2012 12:18
bardzo lubię sałatki z ryżem
Magula 11.11.2012 12:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak