Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny kurczak w miodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
olej 2 łyżki
miód 3 łyżki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kurczak w miodzie

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dosyć duże kawałki. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju i wrzucamy pierś z kurczaka. Solimy i pieprzymy do smaku, smażąc, aż mięso zacznie się lekko rumienić. Wtedy doprawiamy mięso łyżką ostrej papryki i chwilę smażymy, cały czas mieszając.
Krok 1 - Pikantny kurczak w miodzie foto
2
Gdy papryka równomiernie pokryje mięso, polewamy je miodem i jeszcze chwilę podsmażamy mieszając, aby się nie przypaliło.
Krok 2 - Pikantny kurczak w miodzie foto
3
Podajemy z ryżem i surówką ze świeżych warzyw.
Krok 3 - Pikantny kurczak w miodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 03.02.2014 19:42
miodzio kurczaczek
Agata3 03.02.2014 18:51
znakomity kurczak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak