Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny gulasz z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
mięso wołowe 500 g
sól
papryczki chili 2
pieprz
olej rzepakowy
mąka
łyżka masła
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny gulasz z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso oczyszczam, kroję w kosteczkę i wrzucam do garnuszka, na rozgrzany olej i lekko podsmażam. Gdy sie zetnie i lekko zarumieni dolewam szklankę wody, przyprawiam solą, pieprzem i papryką i duszę pod przykryciem. Im dłużej będziemy mięso podduszać tym bardziej delikatne będzie. Dlatego warto dać mu trochę czasu :) w razie potrzeby można sprawdzić czy mięso jest już takie jakie byśmy chcieli.
Krok 1 - Pikantny gulasz z pieczarkami foto
2
W tym czasie oczyszczam pieczarki i kroję je w niewielką kostkę. Wrzucam je na patelnie, lekko solę i pieprze i podsmażam na odrobinie masła. Gdy puszczą wodę i fajnie się podsmażą dodaje je do mięsa i dalej razem podduszam. Papryczkę myje, przekrawam na pół, usuwam pesteczki, kroję w małą kosteczkę i dodaję do mięsa. Gdy odparuje nam za dużo wody to oczywiście dolewamy.
Krok 2 - Pikantny gulasz z pieczarkami foto
3
Pod koniec zaciągam sos odrobiną mąki. Gulasz podaję z pieczywem lub z kaszą
Krok 3 - Pikantny gulasz z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 28.05.2013 17:54
Smakowicie wygląda, ostre!!!!!
Cranberry 28.05.2013 16:08
lubię takie :)
dodi 28.05.2013 15:19
na obiad jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak