Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny gulasz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 400 gram
pieczarki 250 gram
OSTRA PAPRYCZKA 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sok pomidorowy 0,5 szklanki
ryż 300 gram
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny gulasz

Mięso kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami. Odstawiamy na kilka minut. Następnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie co jakiś czas mieszając ok 10 minut. Wyjmujemy z garnka i na pozostałą oliwę wrzucamy posiekaną cebulę z czosnkiem, delikatnie solimy i słodzimy. Po ok 3 minutach dodajemy pieczarki pokrojone w gruba kostkę. Smazymy mieszając ok 4 minut. Następnie wrzucamy mięso oraz posiekaną papryczkę, wlewamy sok pomidorowy i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa (jesli zajdzie potrzeba podlewamy delikatnie wodą). Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu albo jak wspomniałam z masłem i listkiem laurowym. Całość podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 07.06.2013 17:58
lubię taki pikantny gulasz
wiola333 07.06.2013 17:27
bardzo smaczny gulasz
antka91 07.06.2013 17:15
dawno nie robiłam wieprzowego gulaszu - pycha!:)
lara 07.06.2013 15:05
prosto i pysznie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak