Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny filet z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
olej rzepakowy 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
ząbki czosnku 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
tymianek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny filet z kurczaka


Marynata: W misce wymieszać olej z sosem sojowym, papryką, pieprzem i czosnkiem.
Mięso podzielić na cztery kotlety i lekko rozbić. Włożyć do marynaty i przemieszać tak, żeby każdy kawałek był obtoczony marynatą. Między kawałki mięsa włożyć gałązki tymianku. Odstawić do lodówki na dwie godziny.
Wyjąć mięso z marynaty, posypać z każdej strony bułką tartą i smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.03.2016 18:44
pyszne jedzonko podano do zjedzenia
Iwusia 11.03.2016 22:46
wspaniała propozycja
Kolorowa 11.03.2016 22:36
fajny przepis ;)
gosia1988 11.03.2016 22:18
Smaczne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak